Kniha "Prostřený stůl" od Simone Rugiati je praktickým průvodcem pro všechny, kteří chtějí zvládnout roli hostitelky a připravit originální jídelní stůl pro různé příležitosti. Nabízí kreativní nápady a tipy na výzdobu stolu, výběr...
Kniha "Pro diabetiky" od Annemarie Frohlich-Krauel je praktickým průvodcem pro všechny, kdo mají cukrovku a chtějí zdravě jíst, aby svou nemoc udrželi pod kontrolou. Tato obrázková kuchařka nabízí recepty založené na nejnovějších...
Kvalita 10/10. Praha je krásná, stověžatá, kulturní… Ale také úrodná. A požitkářská.
Byla taková v minulosti, tedy v těch šťastnějších časech, a je i dnes. Svědčí o tom i obnovené pražské vinice. Jejich vína, rok od roku kvalitnější,...
Kvalita 10/10. Poučná, dobře napsaná kniha o potravinách
Čtvrtý díl řady Pod pokličkou s podtitulem Aby tělo netrpělo se zaměřuje na potraviny, které prospívají našemu zdraví. Kniha zkoumá léčivé účinky běžných i...
Jednoduchá, skvělá moučníková kuchařka od Dr. Oetkera.
Kniha nabízí 52 rychlých receptů na plech, které zahrnují jednoduché pokrmy pro všední den, moučníky s mlékem a šlehačkou, moučníky s různými náplněmi a moučníky s ovocem.
Kvalita 10/10. Virtuální souboj dvou skvělých šéfkuchařů.
Kniha je rozdělena na dvě části: 52 receptů od Romana Pauluse a 52 od Marcela Ihnačáka, přičemž každý z nich pokrývá kategorie jako drůbež, maso, polévky, saláty,...
Kvalita 10/10. Bulharská kuchařka
Malá ochutnávka, která naladí čtenáře na skvělou bulharskou kuchyni. Kniha je připravena velmi osobním způsobem a kromě receptů je zde i řada myšlenek, vtpů a nadsázek, vše směřující k úžasnému požitku...
Kvalita 10/10. Zápisky celoživotního vinaře.
Vyprávění na Slovácku - populárních osobností o slivovici, její historii i současných akcích, spojených s "koštováním" značkových i domácích produktů.
...
Klasické recepty, ale i nové a kreativní kombinace, které obohatí kuchyňské zážitky.
Autorčiny recepty přinášejí inovativní přístup k tradičním pokrmům a zároveň inspirují k experimentování ve vaření. S návody na přípravu různých druhů...
Kvalita 10/10. Rozsáhlá, velmi kvalitní encyklopedie.
V 1. díle se kniha věnuje tématům, která čtenářům přiblíží vše, co se týká vinic a hroznů. Milovníci vína i odbornější veřejnost jistě ocení podrobné a přehledné informace o všech...
Adrenalinová kuchařka je knihou nabízející téměř tři stovky receptů,
které jsou doplněny lákavými fotografiemi, tipy a radami. Knihu obohacují přední odborníci na zdravou výživu a renomovaní šéfkuchaři, kteří se podělili o své nejlepší...
Kvalita 10/10. Svět nápojů - komplet.
Zaměřuje se na techniky přípravy a umění podávání různých nápojů, od klasických koktejlů po moderní speciality. Čtenáři se dozvědí o ingrediencích, nástrojích a metodách, které jsou nezbytné pro...
Kniha nabízí zajímavý pohled na historii a legendy kávy, čaje a kakaa, které jsou dnes běžnou součástí našich jídelníčků. Byla napsána nejen pro milovníky těchto nápojů, ale také pro odborníky pracující s těmito surovinami. Věřím, že...
Kvalita 10/10. Publikace obsahuje základní principy a doporučení pro kvalitní výživu dětí z pohledu biochemika, fyziologa sportu a dietologa.
Přepracovaný a aktualizovaný text názorů a kritických analýz přináší praktická doporučení a...
Moderní pojetí české tradiční kuchyně.
Tuto kuchařku s recepty české kuchyně jsem vydala právě v roce, kdy Československo slavilo stoleté výročí. Tím se mi splnil jeden z mých velkých snů.
Kvalita 9/10. Úplný soubor cca 1500 karet receptů, rozčleněných do 32 skupin (viz foto).
Součástí je rejstřík, který umožní se velmi snadno orientovat a příslušný recept okamžitě najít. Vše je v bakelitové krabici. Krabice je částečně...
V knize "Mikrovlnná trouba pro začátečníky" autorka Jarmila Mandžuková přináší ucelený průvodce pro ty, kteří se teprve seznamují s používáním mikrovlnné trouby. Knížka nabízí praktické rady a tipy, jak efektivně využívat tento kuchyňský...
Mikrovlnná kuchařka je určena pro všechny, kteří chtějí využít plného potenciálu své mikrovlnné trouby. Obsahuje recepty vhodné pro mikrovlnné trouby, mikrovlnné trouby s grilem a mikrovlnné trouby s grilem a se zapékací funkcí. Od...
Kvalita 8/10. Kniha se věnuje všemu od historie medu, přes pernikářství a ornamentiku, až po hodnotu medu jako léčivé potraviny.
Obsahuje kapitoly o historii medu, jeho hodnotě a druzích, ošetřování medu a významu medu jako léčivé...
Kvalita 10/10. Pro milovníky hub v lese i na talíři
Co je třeba vědět o houbách, Co jsou houby, Které houby sbírat, Jarní, letní, podzimní a zimní houby, První pomoc při otravách houbami, Pravidla sběru, zpracování a uchovávání hub,...
Kvalita 10/10. Preventivní medicína budoucnosti v podání Michio Kushi
Tato kniha od známého japonského autora nabízí rady, jak léčit choroby trávicího, dýchacího a rozmnožovacího systému, problémy s krví a rakovinu přírodními metodami....
Maďarská kuchyně od Ilonky Hermanové přináší poutavý pohled na bohatou kulinářskou tradici Maďarska. Knížka se nejen zabývá historií této kuchyně, ale také poskytuje základní charakteristiku, která čtenáře vtáhne do světa maďarských...
Kompletní encyklopedie nápojů z roku 1973.
"Lexikon nápojů" od Jana Goldhammera je kompaktní průvodce, který poskytuje ucelený přehled o nejznámějších nápojích doma i v zahraničí. Tento mini vini slovník je strukturován abecedně a...
Zdravě jíst, udržovat si linii a přitom nestrádat. Tato nápaditá kuchařka umožní každému milovníkovi dobrého jídla připravit netučné, lehké a zároveň chutné pokrmy. Obsahuje recepty na všechny chody, od předkrmů přes hlavní jídla a...
Kvalita 10/10. Jednoduché suroviny, jednoduchá příprava a skvělá jídla...
Nová kuchařka soutěžící pořadu MasterChef! Jídlo by mělo vyvolávat emoce. Není nic příjemnějšího, než když se vám skrze chutě vybaví určitá vzpomínka z dětství....
Kvalita 10/10. Bezvadná kniha, pobavíte se, vzpomenete na filmy a seriály a ještě uvaříte....
Kniha "Kuchařské recepty vypsané z krásné literatury" od Jaroslavy Jiskrové je neobvyklou antologií kulinářských pokrmů z české a světové...
"Kuchařka? Já vím..." od Lenky Kořínkové je unikátní kniha, která navazuje na autorčiny předchozí tituly, jako je "Dieta? Já vím" a další. Založená na zásadách stravovacího systému S.P.L.K., tato kuchařka nabízí inspirativní recepty pro...
Kvalita 10/10. Návod na to, jak obstát u dívek
Tato kniha obsahuje více než 50 jednoduchých receptů, se kterými uspějí i úplní začátečníci, a to i u dívek.
Tato kuchařka nabízí jednoduché a zdravé recepty, které mohou připravit i ti bez velkého kuchařského talentu. Obsahuje pokrmy s lákavým vzhledem a zdravými přísadami. Naučíte se zde, jak dětem zpestřit jídelníček kreativními a...
Knihu "Koření, houby, víno" uspořádali Alena Vlčková a Jan Dienstbir, a jedná se o rozsáhlého průvodce těmito tématy. Oddíl o houbách napsali Ján Majerník a Jiří Baier, zatímco oddíl o víně je dílem Petra Markova. Kniha byla přeložena ze...
Kniha Koktejly od Thea Větrovské nabízí podrobný průvodce přípravou a servírováním koktejlů. Zaměřuje se na širokou škálu receptů, od tradičních klasik po moderní novinky. Čtenáři se dozvědí o různých ingrediencích, technikách míchání a...