Kvalita 10/10. Nejznámější kuchařka všech dob.
aneb Pojednání o masitých a postních pokrmech pro dcerky české a moravské. Dobré jídlo je jako umělecké dílo, musíte dokonale zvládnout řemeslo a pak ladíte do kulinářského zázraku. Při čtení si teprve uvědomíte, že už vše bylo vymyšleno a její následovníci už vlastně jen přizpůsobovali jejírecepty a doporučení době. každý recept začíná rozkazovacím způsobem. Mimo recepty ve své knize uvádí ještě - Přídavek některých užitečných věcí a v závěru knihy jsou ukázky z beletristického díla autorky a čtení o její osobnosti. A jinak žejdlík je objemově 0,3537 l. , a lot přibližně půl kila. Přežívá názor, že Magdalena Dobromila Rettigová vařila těžce a nemoderně. Omyl! S Magdalenou Dobromilou si vaření užijete! A navíc je to nesmírně půvabné čtení.
Detailní informace
Vydáno: 1986, Odeon
Počet stran: 558
Vazba knihy: vázaná
Kvalita 10/10
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Nastavení